Domácí hovězí burger

2015-05-30
cheeseburgercheeseburger
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 40m

Domácí hovězí burger je nejlepší dělat z hovězího pupku nebo z hovězího zadního.

Abyste nemuseli použít tolik tuku při grilování, a aby se maso nerozpadalo, přidejte ještě cca 5 % vepřového tuku z celkové váhy hovězího masa.

POSTUP:
1. Maso osolíme, opepříme a vezmeme kousek, vytvoříme kuličku, ze které uděláme burger.

2. Pomažeme gril lehce sádlem a přidáme maso. Necháme propéct zhruba přes půlku tloušťky masa a otočíme.

3. Na maso položíme plátek čedaru, aby se nám pěkně roztál.

4. Vedle přidáme slaninu a rozpůlenou housku vnitřní částí dolů.

5. Vyndáme housku, pomažeme ji omáčkou a na ní pokladame ostatní ingredience – salát, cibule, rajče, okurka.

6. Na poskládané ingredience přidáme maso a horní část housky, která může být pomazaná lehce omáčkou.

7. Aby držel celý burger lépe pohromadě, zapíchněte do něj špejli.


OMÁČKA – PAPRIKOVÁ MAJONÉZA

1. Do majonézy přidáme kečup, hořčici v množství 1/5 majonézy.

2. Osolíme, opepříme, pokapeme citrónem, přidáme sladkou papriku (chilli), jarní cibulku, a poté dochutíme podle vlastního uvážení.

A jak se to jí? Blbě, ale o to jde 🙂

Ingredience

Hovězí pupek, hovězí zadní
tuk z vepřového
sůl a pepř
nakládané okurky
rajčata
salát nebo rukola
čedar
bulky, housky
slanina
cibule a jarní cibulka
majonéza
mletá sladká papripka
hořčice
kečup
citrón

Další recepty:
  • Perníkové crinkles

  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Americké čokoládové krinkles ze špaldové mouky

    Americké čokoládové krinkles

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(1 / 5)

1 5 5
Ohodnoťte tento recept

5 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář