Bramborový krém

2019-05-18
  • Porce : 4
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 50m

Bramborový krém opravdu nemusí chutnat jako kaše.

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept.

POSTUP:
1. Na másle osmahneme cibuli, necháme ji zesklovatět. A přidáme nadrobno nakrájený česnek.

2. Poté přidáme oloupaný a nakrájený celer a brambory. Nejlépe nakrájejte na kostičky, polévka bude dříve uvařená.

3. A zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina ponořená.

4. Osolíme a opepříme. Případně dochutíme ještě na talíři.

5. Když je zelenina měkká, tak ji rozmixujeme a můžeme přidat trochu smetany na zjemnění.

6. V případě, že smetanu přidáte, tak ji ještě pár minut povařte.

Tip: Pro ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy, přidejte více pepře a chilli koření.

Ingredience

1 cibule
1 kg brambor
1/3 celeru
1 stroužek česneku
cca 1 l vývaru
sůl, pepř
smetana

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(1 / 5)

1 5 3
Ohodnoťte tento recept

3 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář