Bramborový krém
2019-05-18- Porce : 4
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 50m
Bramborový krém opravdu nemusí chutnat jako kaše.
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept.
POSTUP:
1. Na másle osmahneme cibuli, necháme ji zesklovatět. A přidáme nadrobno nakrájený česnek.
2. Poté přidáme oloupaný a nakrájený celer a brambory. Nejlépe nakrájejte na kostičky, polévka bude dříve uvařená.
3. A zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina ponořená.
4. Osolíme a opepříme. Případně dochutíme ještě na talíři.
5. Když je zelenina měkká, tak ji rozmixujeme a můžeme přidat trochu smetany na zjemnění.
6. V případě, že smetanu přidáte, tak ji ještě pár minut povařte.
Tip: Pro ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy, přidejte více pepře a chilli koření.
Ingredience
1 cibule | |
1 kg brambor | |
1/3 celeru | |
1 stroužek česneku | |
cca 1 l vývaru | |
sůl, pepř | |
smetana |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(1 / 5)
3 člověk/lidí hodnotil/li