Frankfurtská polévka

2014-08-11
frankfurtská polévka
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 45m
  • Hotovo : 60m

Frankfurtská polévka je výborná sytá svačinová polévka.

Její chuť výrazně ovlivníte kvalitou párků.

POSTUP:
1. Na sádle osmahneme dozlatova cibulku a zaprášíme moukou.

2. Uděláme jíšku a přidáme koření – pepř, papriky, sůl.

3. Zalijeme vývarem. Pokud ho nemáme zalijeme studenou vodou a přidáme bujón a vaříme.

4. Přidáme mléko a znovu povaříme.

5. Poté vše rozmixujeme.

6. Vložíme brambory nakrájené na kostičky a párky nakrájené na kolečka.

7. Vaříme než nám brambory změknou.

Ingredience

4 dkg sádla
4 dkg cibule
Trošku hladké mouky
Mletá sladká paprika
Mletá pálivá paprika
Mletý pepř
sůl
Předem připravený vychladlý vývar
200 ml mléka
1 velká brambora
200 g párků

Další recepty:
  • Bramborový krém

    Bramborový krém

  • Zelňačka

    Zelňačka

  • Čočková polévka

    Čočková polévka

  • Cibulový quiche se slaninou

    Cibulový quiche se slaninou

  • Dýňová polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář