Vepřové s mrkví

2014-08-04
vepřové s mrkví
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 2:0 h
  • Hotovo : 2:20 h

Zdravý oběd? Co třeba vepřové s mrkví.

Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

VEPŘOVÉ:
1. Do pekáče dát kus vepřového.
2. Podlít vodou, osolit, okmínovat.
3. Třeba dát koření na vepřové maso, nebo pikantní žebírka.
4. Překlopit druhým pekáčem.
5. Pečeme zhruba 1h a půl na 150 až 180°C.
6. Udělat šťávu, zaprášíme moukou. Můžeme přidat třeba i kousek zeleninového masoxu.

MRKEV:
1. Rozsekat mrkev na kostičky.
2. Přidat kus másla a maličko orestovat – 7 minut.
3. Zalít vodou, aby byla mrkev potopená a osolit.
4. A ještě přidat masox zeleninový.
5. Dusit až trochu změkne přidat 1 lžíci máslové jíšky.

Máslová jíška
– na pánvi rozehřát máslo, přidat lžíci hladké mouky a počkat až zezlátne

6. Přidat nakrájené maso i s výpekem.
7. Párkrát přejít varem, aby to chytlo šmak.
8. Přidat trochu bílého pepře, soli, trochu ochutit octem podle chuti.

Ingredience

vepřové
mrkev
máslo
kmín
hladká mouka
voda
bílý pepř
sůl
zeleninový masox
ocet
koření na vepřové maso

Další recepty:
  • Panenka s mrkvovým pyré

    Mrkvové pyré

  • Kedlubnová polévka

    Kedlubnová polévka

  • ryba v papilotě

    Ryba v papilotě

  • Smetanovo-hořčičná omáčka

    Smetanovo-hořčičná omáčka

  • Dýňová polévka

    Dýňová polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář