Spaghetti alla Carbonara

2014-03-30
  • Porce : 2
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 35m

Spaghetti alla Carbonara, spaghetti se slaninou,

vajíčkem a parmazánem. Rychlý a velice oblíbený pokrm z italské kuchyně.

POSTUP:

1. Spaghetti uvaříme na skus neboli all dente.

2. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky. Na olivovém oleji osmahneme dokřupava slaninu společně s jedním stroužkem česneku. Česnek poté vyndáme a vyhodíme.

3. Spaghetti scedíme a smícháme se žloutky, 3/4 nastrouhaným parmezánem a nakonec přidáme i slaninu.

4. Na talíři ozdobíme pokrm zbytkem parmezánu.

Ingredience

100 g parmezánu
3 žloutky
200 g slaniny
300 g spaghetti
olivový olej
sůl
1 stroužek česneku

Další recepty:
  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • věpřové na houbách

    Vepřové na houbách

  • kminova polevka

    Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

Průměrné hodnocení

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ohodnoťte tento recept

3 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář