Medová žebra s coleslawem

2019-04-09
  • Porce : 2
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 2:45 h
  • Hotovo : 3:0 h

Co bude dnes k obědu? To je otázka, která může kolikrát vyvolat beznadějnou situaci. Proto vám přinášíme další nápad na dobrý oběd.

Jednoduchá medová žebra s coleslawem a opečenými tousty.

suchá marináda na žebra:
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce mleté sladké papriky
0,5 lžíce mletého pepře
0,5 lžíce mleté uzené papriky
1 lžíce soli

omáčka na potření žeber:
3 lžíce kečupu
2 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce medu
0,5 lžíce mletého pepře
0,5 lžíce soli

POSTUP:
1. Ze strany žeber, kde jsou vidět kosti, stáhneme blánu a žebra omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Poté důkladně osušíme papírovou utěrkou.

2. Rozmačkáme česnek a rozetřeme jej rovnoměrně po obou stranách žeber.

3. Ingredience na suchou marinádu smícháme dohromady. Marinádu pak naneseme na žebra a zlehka vmasírujeme do masa.

4. Žebra zabalíme do pečícího papíru a následně do alobalu nebo zavřeme do pekáče. Pečeme 2,5 hodiny na 130°C. Žebra pustí trochu šťávy a budou se v ní dusit. Tím zajistíme, že maso bude křehké a půjde lehce od kosti.

5. Smícháme přísady na omáčku na potření a dobře promícháme.

6. Dušená žebra odkryjeme, ale necháme na pečícím papíru. Slijeme výpek a přidáme jej do omáčky. Dobře promícháme a potřeme jí žebra z obou stran a dáme do trouby na 15 minut na 240°C. Během pečení otáčíme žebra každých 5 minut a podle potřeby přidáváme omáčku.

7. Finišujeme otočením žeber tak, aby maso bylo pod grilem a kosti na pekáči, a grilujeme posledních 5 – 10 minut na 240°C.

8. Doporučujeme podávat s topinkou z toustového chleba a čerstvým salátem coleslaw.

Ingredience

1 kg vepřová žebra na gril
4 stroužky česneku
toastový chléb
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce mletého pepře
0,5 lžíce mleté uzené papriky
1,5 lžíce soli
3 lžíce kečupu
2 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce medu

Další recepty:
  • Cibulový quiche se slaninou

    Cibulový quiche se slaninou

  • Club sandwich

    Club sandwich s krůtím masem

  • Kapr na sardeli

    Kapr na sardeli

  • Smetanovo-hořčičná omáčka

    Smetanovo-hořčičná omáčka

  • hovězí roláda z mletého masa

    Hovězí roláda z mletého masa

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář