Kapr na sardeli

2017-12-23
Kapr na sardeli
  • Příprava : 5m
  • Čas vaření : 45m
  • Hotovo : 50m

Kapr na sardeli se skvěle hodí na 1. svátek vánoční.

Když si nechcete dávat znovu kapra smaženého.

POSTUP:
1. Kapra naporcujte na půl podkovy a nestahujte kůži. Doporučujeme použít spíše maso za ocasem.

2. Do pekáče vyskládejte jednotlivé porce kapra a na každý položte plátek citrónu.

3. Poté dejte vedle každé porce kousek másla, tak jak je to na obrázku.

4. Nakonec přidejte sardelovou pastu na každý citrón. Zbylou sardelovou pastu vymačkejte na máslo.

5. Pečte na 170°C asi 30 minut přiklopené a poté ještě 15 minut odklopené.

6. Podávejte s chlebem nebo třeba s bramborovým salátem.

Typ receptu: , Tagy: , Ingredience: ,

Ingredience

kapr
máslo
citron
sardelová pasta

Další recepty:
  • ryba v papilotě

    Ryba v papilotě

  • hovězí roláda z mletého masa

    Hovězí roláda z mletého masa

  • Cuketová nádivka

    Cuketová nádivka

  • Zepečené těstoviny se slaninou

    Zapečené těstoviny se slaninou

  • Pomazánka z uzené ryby

    Pomazánka z uzené ryby

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář