Recept na hovězí guláš s těstovinami

2014-06-09
Hovězí guláš
  • Porce : 6
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 3:0 h
  • Hotovo : 3:10 h

Recept na hovězí guláš s těstovinami nebo knedlíkem dnes patří k hlavním jídlům v české kuchyni.

Původně ale pochází z maďarské kuchyně, kde guláš představuje hovězí polévku s mrkví a nikdy není zahuštován moukou.

POSTUP:
1. Rozpálíme hrnec přidáme sádlo a nakrájenou cibuli.

2. Když je cibule krásně hnědá, přídáme maso a mletou papriku. Trošku povaříme, ale ne moc dlouho aby nám paprika nezhořkla. Kdyby maso pustilo hodně vody, zaprášíme moukou.

3. Přidáme protlak a kmín. Osolíme a opepříme. Ti, co mají rádi ostrá jídla, nechť přidají pálivou papriku nebo kousek chilli papričky.

4. Zalejeme vývarem nebo vodou, aby nebylo maso moc potopené, a necháme 2 až 3 hodiny dusit.

5. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem, můžeme přidat nakrájenou cibulku.

Ingredience

1 kg hovězí kližky
1 kg cibule
1 lžička protlaku
Sůl, pepř
Drcený kmín
Sladká paprika
Sádlo 200g
0,5l až 1 l vývaru nebo vody

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(2.2 / 5)

2.2 5 5
Ohodnoťte tento recept

5 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář