Recept na hovězí guláš s těstovinami
2014-06-09- Cuisine: Česká
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 6
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 3:0 h
- Hotovo : 3:10 h
Recept na hovězí guláš s těstovinami nebo knedlíkem dnes patří k hlavním jídlům v české kuchyni.
Původně ale pochází z maďarské kuchyně, kde guláš představuje hovězí polévku s mrkví a nikdy není zahuštován moukou.
POSTUP:
1. Rozpálíme hrnec přidáme sádlo a nakrájenou cibuli.
2. Když je cibule krásně hnědá, přídáme maso a mletou papriku. Trošku povaříme, ale ne moc dlouho aby nám paprika nezhořkla. Kdyby maso pustilo hodně vody, zaprášíme moukou.
3. Přidáme protlak a kmín. Osolíme a opepříme. Ti, co mají rádi ostrá jídla, nechť přidají pálivou papriku nebo kousek chilli papričky.
4. Zalejeme vývarem nebo vodou, aby nebylo maso moc potopené, a necháme 2 až 3 hodiny dusit.
5. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem, můžeme přidat nakrájenou cibulku.
Ingredience
1 kg hovězí kližky | |
1 kg cibule | |
1 lžička protlaku | |
Sůl, pepř | |
Drcený kmín | |
Sladká paprika | |
Sádlo 200g | |
0,5l až 1 l vývaru nebo vody |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2.2 / 5)
5 člověk/lidí hodnotil/li