Brynzové halušky
2017-04-27- Porce : 4
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 60m
Domácí brynzové halušky se zakysanou smetanou nám chutnají nejvíce.
To asi proto, že nejsou tak suché.
Recept je zhruba pro 4 osoby a je hotový asi za půl hodiny.
POSTUP:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a jemno nastrouháme.
2. Přidáme mouku a sůl. Protože množství mouky může být pokaždé jiné, doporučujeme ji přidávat dokud nestojí vařečka v těstě.
3. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a přes haluškové síto protlačujeme těsto přímo do hrnce.
4. Vaříme asi 5 minut, prostě až halušky vyplavou nahoru.
5. Vyndavat je můžeme sítem, které má maličké dirky nebo naběračkou s otvory.
6. Promícháme s brynzou a zakysanou smetanou.
7. Na talíři ještě ozdobíme upraženou slaninou nebo špekem
Ingredience
1kg brambor | |
4 lžíčky soli | |
300g hladké mouky | |
2 balíčky brynzy | |
1 zakysaná smetana | |
slanina |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(3.7 / 5)
3 člověk/lidí hodnotil/li