Bramborový krém

2019-05-18
  • Porce : 4
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 50m

Bramborový krém opravdu nemusí chutnat jako kaše.

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept.

POSTUP:
1. Na másle osmahneme cibuli, necháme ji zesklovatět. A přidáme nadrobno nakrájený česnek.

2. Poté přidáme oloupaný a nakrájený celer a brambory. Nejlépe nakrájejte na kostičky, polévka bude dříve uvařená.

3. A zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina ponořená.

4. Osolíme a opepříme. Případně dochutíme ještě na talíři.

5. Když je zelenina měkká, tak ji rozmixujeme a můžeme přidat trochu smetany na zjemnění.

6. V případě, že smetanu přidáte, tak ji ještě pár minut povařte.

Tip: Pro ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy, přidejte více pepře a chilli koření.

Ingredience

1 cibule
1 kg brambor
1/3 celeru
1 stroužek česneku
cca 1 l vývaru
sůl, pepř
smetana

Další recepty:
  • rybičková pomazánka

    Rybičková pomazánka

  • propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

    Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • Domácí limonáda s lesním ovocem

    Domácí limonáda s lesním ovocem

  • Zelňačka

    Zelňačka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář